Importanta continutului

Cand zic continut ma refer de fapt la tot ce se gaseste pe site: text, grafica, ba chiar si link-uri catre alte website-uri.  Nu ar trebuii sa folositi elemente grafice excesiv pentru ca nu sunt search engine friendly si in plus aceste elemente devin o problema cand un utilizator cu o conexiune proasta la internet incearca sa acceseze site-ul.La o simpla cautare pe google ve-ti gasi sute, poate chiar mii de articole si carti despre seo, in mod special despre continut, dar majoritatea acestor articole va va spune un singur lucru: continut unic si de calitate.Cu cat calitatea continutului este mai mare cu atat rank-ul va fi mai mare, vei avea mai mult trafic iar popularitatea site-ului va creste.De asemenea, continutul relevant si nou este important in atragerea de vizitatori din mototare de cautare, cat si in gasirea unui public loial.

Continut de calitate

Cand cineva iti viziteaza site-ul isi doreste sa gaseasca o parere diferita asupra unui lucru, nu acelasi lucru ca pe n-spe mii de site-uri pe care deja le-a citit.Vizitatorii isi doresc sa gaseasca continut de calitate pe tot site-ul, nu doar pe prima pagina ci si in alte pagini cat si in link-urile pe care le recomanzi.In ziua de azi motoarele de cautare au devenit atat de “inteligente” incat isi dau seama daca ai continut unic si chiar daca acel continut este corect scris din punct de vedere gramatical.Site-urile cu continut duplicat primesc automat o bila neagra.

Copy Writing

Se numeste Copy Writing SEO procesul de integrare a cuvintelor cheie si fraze informative in continutul site-ului.

In timp ce scrii continut pentru site-ul tau ar trebuii sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  • Continutul trebuie sa fie scris pentru un anumit tip de vizitatori.
  • Densitatea cuvintelor cheie ar trebuii sa respecte guideline-ul motoarelor de cautare.
  • Titlul ar trebuii sa fie descriptiv si scris intr-o maniera in care sa-i atraga pe vizitatori.
  • Nu folositi un limbaj ambiguu, stufos sau prea complex. Folositi propozitii relativ scurte si usor de inteles.
  • Articolele scrise ar trebuii sa fie relativ scurte.
  • Fiecare articol ar trebuii sa fie impartit in mai multe paragrafe scurte.

Avantaje ale Continutului de calitate

Nu trebuie sa va ganditi la SEO ca la singurul factor care iti va face site-ul popular.

  • Daca site-ul tau are continut unic cititorii tai il vor recomanda prietenilor, acestia altor prieteni si tot asa.
  • Daca ai continut unic alti webmasteri vor scrie despre tine sau te vor adauga in blogroll.
  • Vizitatorii vor avea incredere in website si iti vor citi de fiecare data noile articole.

Concluzie

Crearea, editarea si promovarea continutului de calitate este dificila si necesita mult timp. Dar este adevarat, ce-a mai importanta regula in SEO este Content is King. Aceasta regula nu se refera neaparat la motoarele de cautare ci mai de graba la vizitatori pentru ca o pagina citita de oameni este mai valoroasa decat o pagina citita de boti.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.