Verificarea site-ului

Cand scrii codul pentru un site si faci un deisgn pentru el trebuie tii minte ca tot codul HTML trebuie sa fie valid si sintaxa sa fie scrisa corespunzator. Majoritatea browserelor nu te avertizeaza cand ai sintaxa scrisa gresit, dar sintaxa gresita ramane gresita, iar motoarele de cautare iau in considerare si acest lucru.Exista o multime de experti SEO ce spun ca rank-ul unui site nu depinde de validitatea codului HTML/XHTML, dar mai tarziu in aceasta serie de ce validitatea codului este importanta.

De ce este necesara o verificare HTML/XHTML?

Exista mai multe motive sa va verificati site-ul inainte de a-l face public pe internet.

  • Calitatea paginii tale depinde de ca de bine este scris codul (in articolul trecut am discutat despre continut).Codul HTML trebuie sa fie scris corect din punct de vedere al sintaxei astfel incat sa treaca toate testele de calitate.
  • Cand un motor de cautare incearca sa-ti indexeze site-ul poate fi dezorientat de sintaxa gresita astfel indexand aiurea site-ul.
  • Ai grija la tag-urile HTML deprecated.

Ce  este W3C?

W3C este acronim pentru World Wide Web Consortiuminca din 1994, si W3C vine cu un guideline ce ne arata cum ar trebui sa fie structurata o pagina web.

Dupa terminarea verificarii s-ar putea sa primiti erori alaturi de motivele aparitiei acestora.

Reguli pentru a trece de validarea W3C

Iata cateva reguli de care ar trebuii sa tineti cont.

    • Declarati DOCTYPE-ul la inceputul fiecarei pagini:
<!DOCTYPE html>
  • Toate tag-urile trebuies sa fie inchiseHead-ul si Body-ul sunt obligatoriiTag-urile goale necesita un slash de inchidere.
<br> va deveni <br />
<hr> va deveni <hr />
<img src=""> va deveni <img src="" />
  • Toate tag-urile trebuiesc scrise cu litere mici:
<div BGcolor="#ff0000"> nu este valid
<div bgcolor="#ff0000"> este valid
<div bgcolor="#FF0000"> este valid
  • Toate atributele ar trebuii sa fie puse in ghilimele duble.Atentie la tag-urile nested:
<b><i>Text</b></i> cod ce nu este valid
<b><i>Text</i></b> cod valid
  • In interiorul tag-ului <pre> nu trebuie sa puneti: img, object, big, small, sub sau sup.Intr-un tag <form> nu poate fi pus alt tag <form>
Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.