Importanta numelor fisierelor

Un mod simplu de a-ti imbunatati SEO-ul site-ului este definirea unor anumite nume pentru fisierele site-ului. Motoarele de cautare precum Google sunt interesate in mod special de numele fisierelor. Trebuie mai intai sa va ganditi ce vreti sa puneti in pagina respectiva, iar apoi sa da-ti un nume relevant acelei pagini.

Stilul de numre al fisierlor

   • Este de preferat ca numele fisierelor sa fie scurt si descriptiv.
   • Intotdeauna este bine sa folosim aceleasi cuvinte cheie ca in titlul paginii.

Nu folositi nume precum servicii.html sau joburi.html, sunt prea generice. In exemplul dat la acest punct puteti folosi chiar numele serviciului, de exemplu: creare-site-web.html sau job-programator-php.html

 • Nu folositi mai multe de 3-4 cuvinte.
 • Pentru separarea cuvintelor folositi cratima ( – ) in loc de underscore ( _ ).

Exemple de numele date fisierelor

Mai jos am facut o lista cu cateva nume date fisierelor care ar fii ideale atat pentru vizitatori cat si pentru SEO.

autoincarcarea-claselor-php.html
noile-functii-wordpress.html
instalare-phpunit.html

Se poate observa ca toate numele date fisierelor sunt separate de cratime ( – ). De ce? iata diferenta dintre cratima si underscore:Cand avem cratime Google vede link-urile astfel:

autoincarcarea-claselor-php     autoincarcarea claselor php (bine)

Cand avem underscore le vede astfel:

autoincarcarea_claselor_php     autoincarcareaclaselorphp (rau)

Extensia fisierelorProbabil ati observat ca .html, .htm, .php nu ii ajuta cu nimic pe vizitatori si sunt destul de usor schimbat din fisierele de configurare ale serverului web sau din fisierul .htaccess.Oricum, multi webmasteri recomanda sa ca in numele paginilor sa nu apara nici-o extensie. Chiar daca acest lucru poate usura viata vizitatorilor nu are un efect chiar atat de mare din punct de vede SEO.Numele subfolderelor in URLDin punctul de vedere al motoarelor de cautare, numele subfolderelor in URL nu conteaza prea mult, dar ar trebuii sa pastrati aceste nume de foldere scurte si usor de memorat pentru a usura viata utilizatorilor.ConcluziaDin acest articol ar trebuii sa tineti minte urmatoarele:

  • Numele fisierelor trebuie sa fie scurte, simple, descriptive si relevante.
  • Folositi maxim 3-4 cuvinte cheie in numele fisierelor, cuvinte cheie ce apar si in titlul paginii.
  • Separa cuvintele cu cratima nu underscore.

Numele subfolderelor trebuie sa fie scurte.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.