Unelte online pentru Web Designeri

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
7 ani în urmă
2

Lucrul cu culori, o treaba ce iti mananca foarte mult timp. Mai intai trebuie sa iti alegi o paleta de culori, apoi sunt toate acele valori pe care trebuie sa le tii minte si sa le transformi din HEX in RGB. Pentru a economisi timp si a iti usura viata am sa intocmesc o lista cu cateva din aceste unelte online. Acestea te ajuta sa selectezi, alegi si convertesti culorile cu usurinta pentru urmatorul tau proiect.

Palete de Culoare

Daca incepi un design de la 0 fara nici o idee ce vrei sa ai la sfarsit, fara sa ai o paleta de culori in minte poate fi destul de dificil. Iata cateva unelte ce va ajuta sa alegeti o combinatie de culori ce va poate scoate din incurcatura.

ColourLovers

ColourLovers este un site cu milioane de scheme de culoare generate de utilizatori. Navigheaza printre aceste palete de culoare si alegele pe cele ce te inspira sau gaseste alte culori ce se potrivesc design-ului tau.

Kuler

Adobe Kuler este o unealta puternica ce nu iti permite doar sa navighezi printre palete de culoare si sa votezi, dar iti si permite sa creezi alte palete de culoare.

Pictalulous

Cauti sa exprimi o anumita amotie sau sa creezi o anumita atmosfera din paleta de culori?Pictaculous este o unealta ce iti permite sa extrage culorile dintr-o imagine uploadata.

 

Unelte pentru selectarea culorii (Color Picker)

Photoshop are un colorpicker standard pe care sunt sigur ca il cunoastem cu totii, dar gandeste-te de cate ori trebuie sa schimbii aplicatiile pentru a selecta o anumita culoare. Trebuie sa existe o cale mai usoara!

color.hailpixel.com

O unealta simpla si uimitoare in acelasi timp, color.hailpixel.com iti permite sa scanezi fereastra browserului pentru schema de culoare perfecta, si apoi sa copiezi valorile HEX cu doar un click.

Hexu.al

De ce sa te multumesti cu o valoare hex pe care nu ai cum sa o tii minte cand poti sa ai ceva de genul #doodlesau #goofed valori pe care le poti tine minte mai usor.

CSS Color Names

Daca nu tii minte numele culorilor hex poate aceasta lista cu 147 de nume descriptive pentru culori te poate ajuta sa iti aduci aminte.

Teoria Culorii

Iti aduci aminte ca in liceu trebuia sa inveti despre cercul de culori, culori calde, reci si asa mai departe? Acum poti pune acele lucruri in practica cu ajutorul acestor unelte ce te ajuta sa creezi palete de culoare dovedit stiintific ca sunt functinale.

 Sphere

Aceasta unealta iti permite sa selectezi culorile si nunatele perfecte dintr-o sfera.

 Color Scheme Designer

Creeaza-ti propria schema de culori cu Color Scheme Designer. Roteste si ajusteaza sfera de culori pentru a selecta culoarea de baza, iar unealta va genera automat nuantele potrivite.

Unelte de generat culori CSS

Cu ajutorul ultimelor noutati din tehnologia CSS3 putem genera orice culoare din cod, dar nu este atat de simplu ca o sfera de culori din care poti alege. Aici intervin uneltele de generat coduri ale culorilor.

Ultimate CSS Gradient Generator

Degraderurile CSS3 sunt destul de greu de scris in cod. Nu este doar problema ca trebuie sa stii valorile culorilor, dar trebuie sa stii si prefixele aferente browserelor. Ultimate CSS Gradient Generator iti usureaza munca dandu-ti o unealta asemanatoare interfetei photoshop care iti ofera codurile aferente degradeurilor.

Hex 2 RGBA Color Calculator

Convertirea culorilor HEX in RGB nu este chiar atat de complicata, este doar tendetioasa. Devoth’s Hex 2 RGBA Calculator face acest proces mult mai usor, dandu-ti rezultatul dorit cu doar 1 click.

Avem un cod de conduita.
LoccoChico # cu 4 ani în urmă
Interesant!
Razvan Gavrila # cu 4 ani în urmă
Am pus articolul tau in Bookmark pentru urmatorul update de culoare al blogului meu.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.