Cand schimbam designul siteului: 5 Sfaturi utile

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

Te gandesti sa schimbi designul site-ului? Am intocmit o lista cu cinci sfaturi ce te vor ajuta sa iti dai seama cand este cazul sa schimbi ceva ls siteul tau si cand nu este cazul sa schimbi nimic.

1.Cat timp a trecut de cand ai trecut la designul actual?

Unul dintre lucrurile pe care vizitatorii tai o sa le observe este acela ca designul tau nu s-a schimbat niciodata. Sunt momente cand un anumit design i se potriveste perfect siteului si il poti folosi exact cum vrei tu (aici ma refer la plugin-uri si widget-uri), dar daca il folosesti prea mult timp vizitatorii se vor plictisii.

2.Grafica Invechita

Exact cum procesoarele devin din ce in ce  mai performante asa devine si grafica web din ce in ce mai performanta. Un design creeat acum 5 ani nu va arata la fel de bine ca unul creeat acum 5 luni. Este posibil sa nu ai nevoie de un redesign complet, dar uitate la logoul firmei tale, la background-uri, la imaginile din meniuri, s.a.m.d. Poate acum iti pare ca toate arata bine, dar daca te uiti de pe alt computer (mai performant), sau un telefon, sau o tableta vei observa ca nu totul arata exact cum ar trebuii.

3.Continut Nou

Adu-ti aminte ca la un website nu conteaza decat designul. Daca ai continut nou pe care planuiesti sa il adaugi pe site sau deja l-ai adaugat, probabil ti-ai marit si dimensiunea meniurilor. Informeaza-te (intreaba pe cineva care se pricepe, sau cauta pe forumuri de webdesign) daca este cazul sa te gandesti sa refaci designul meniurilor.

4.Capabilitatile Multimedia

Complexitatea de continut multimedia pe care-l poti adauga fara sa iti fie de folos a crescut extrem de mult in ultimii ani. Adaugarea clipurilor video pe site nu este cel mai indicat lucru pe care il poti face, imi vei spune “dar si web-designerii profesionisti adauga clipuri video pe site-uri creeate de ei!”, dar ei o fac in asa fel incat sa nu deranjeze utilizatorul (cand intrii pe site porneste un sunet infernal de tobe sau chitara) si nici sa se incarce extrem de greu site-ul. Profita de capabilitatile multimedia, dar nu exagera.

5.Caracteristici stricate

Daca site-ul contine elemente ce nu functioneaza cum ar trebuii, repara-le ACUM! Site-urile ce au link-uri nefunctionale, imagini ce nu sunt afisate, s.a.m.d arata ca nu esti profesionist, iar utilizatorii  isi fac o impresie proasta si nu mai intra a doua oara.

Astea sunt lucrurile pe care ar trebuii sa le iei in considerare inainte sa schimbi designul site-ului tau. Daca simti ca este momentul sa schimbi ceva la site, este posibil sa ai dreptate. Sunt momente cand un redesign te poate ajuta foarte mult, iti da sansa sa iti redefinesti lumea virtuala.


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

Inca nu au fost postate comentarii, fii primul care posteaza un comentariu!

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝ïļ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks ⊞
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord ⊞

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⮆ïļ