Write Space: Editor incorporat in browser

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

Aparitia editoarele Distraction-Free este in mare crestere (in ultima perioada cel putin), iar eu sunt unul dintre fanii lor cu siguranta. Iubesc faptul ca aceste editoare ascund totul cand lucrezi in asa fel incat sa nu mai fii distras de cine stie ce (de nicio pisica si de niciun clip amuzant) si asa poti sa iti scrii codul linistit. Stiu, avem nevoie de mai multe programe cu un modul Distraction-Free pentru a ne concentra pe ce avem de facut, dar nu despre asta vreau sa va vorbesc in acest articol .

Daca vorbim de programe dedicate acestui lucru se gasesc o multime de plugin-uri pentru moduri distraction-free. Unul mare este Scrivener, conceput initial pentru Mac dar de curand a aparut si veriunea pentru Windows, respectiv Linux. Mai exista si Notepad++, si multe alte programe de acest gen. Dar, pana acum am vorbit numai de editoare stand alone si nici nu am dus subiectul unde vreau sa ajung, la editoarele distractions-free bazate pe browser, precum si Write Space.

Vreau sa va prezint Write Space, un editor de texte full screen ce poate fi personalizat foarte usor si vine ca extensie a lui Google Chrome.A fost creeat cu gandul de a minimiza distragerile ce intervin intre tine si codul tau. Este usor de accesat si usor de folosit.Daca iti petreci la fel de mult in browser ca si in editorul de text atunci Write Space este perfect pentru tine.

Cum arata Write Space? In principiu arata ca un tab gol cu un camp in centru in care poti scrie. Face exact ce spune, iti ofera un spatiu in care poti scrie, indiferent de continut. Ocupa un tab intreg astfel aducand anumite asemenari cu notepad.

O data instalat, este usor de accesat. Ori poti scrie “write space” in bara de adrese sau poti deschide un tab nou si sa apasa-ti pe iconita lui din meniul de aplicatii.

Write Space este menit notitelor rapizi cand nu ai unde sa scrii, sau anumitor proiecte pe care trebuie sa le scrii, apoi le poti transfera in alt editor cand ai terminat.Oricum, extensia va salva dupa fiecare litera scrisa si va afisa toata munca ta la urmatoarea pornire.Inca ceva, functioneaza si in modul offline, deci daca sunteti intr-o zona fara internet nu veti intampina nicio problema in folosirea lui ca un simplu editor de text.

Aveti la dispozitie si cateva setari cu care va puteti juca. Poate fi modificata marimea campului de editare,  pot fi schimbate fontul si culoarea de fundal, marimea fontului si spatiul dintre liniile de text.
Cam atat despre optiuni, dar o spun iar…un editor  distraction-free nu are nevoie de multe optiuni, butoane, si alte lucruri ce va pot atrage atentia.

Write Space mai are inca o optiune importanta. Poti selecta un fisier text gol (.txt) si aplicatia va umple fisierul cu textul tau. Dar totusi aveti grija, daca in fisier deja exista ceva scris va fi sters complet.

In principiu, Write Space nu este menit pentru a fi un editor de text cu toate optiunile cu care sunteti obisnuiti la Microsoft Office, Open Office, s.a.m.d. Daca ai nevoie de un editor la indemana pentru a nota rapid ceva aceasta este solutia perfecta.

Ce parere aveti? Daca ati mai folosit Write Space inainte spuneti-ne si noua parerea voastra, daca nu incercati-l si anuntatine ce credeti despre el!


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

okun
okun | 2020-09-26 14:29
Pare interesant. Cautam un editor pentru insemnari rapide. Oricum editorul meu preferat ramane Notepad++

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝ïļ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks ⊞
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord ⊞

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⮆ïļ