Un simplu tutorial despre Composer: Instalarea [Partea II]

In primul articol am discutat despre Composer, ce este si ce face. In acest articol din serie am sa va arat cum poate fi instalat pe Windows si pe Unix (Ubuntu, Debian, CentOS, etc).
Instalarea pe Windows
Pentru a instala Composer pe Windows 7 sau 8 este foarte simplu: Descarci ultima versiune de Composer de pegetcomposer.org si il sinatlezi. Gata, asta-i tot, acum poti folosi Composer de oridunde din sistem via Command Prompt (Sau orice alt tool asemanator).Instalare pe UnixMajoritatea tutorialelor va vor spune ca trebuie sa descarcati fisierul composer.phar in proiectul vostru, probabil ati mai citit despre acest lucru, ba chiar poate ati folosit aceasta metoda, dar in prezent aceasta metoda este invechita si nu va recomand sa o folositi. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este un update:
sudo apt-get update
Acum, trebuie sa ne asiguram ca avem curl instalat, deci putem scrie comenzile pentru a-l instala, iar daca deja este prezent instalarea nu va mai rula inca o data:
sudo apt-get install curl sudo apt-get install php5-curl
Apoi, trebuie sa ne asiguram ca avem OpenSSL instalat. Mare atentie cu OpenSSL avand in vedere ca a fost afectat de big-ul Hearthbleed.
sudo apt-get install openssl
Si bineinteles, avem nevoie de git:
sudo apt-get install git
Acum, trebuie sa restartam serverul (va functiona si fara restart, dar va recomand totusi sa-i dati un restart):
sudo service apache2 restart
Gata, acum am ajuns la Composer:
curl -sS https://getcomposer.org/installer | php sudo mv composer.phar /usr/local/bin/composer
Acest cod va descarca composer.phar (pentru mai multe informatii vizitati http://php.net/phar )si il va face valabil systemwide.
Acum puteti folosi composer de oriunde din sistem via terminal folosind comanda:
composer
Comanda de mai sus va va arata daca Composer este instalat. Daca totul functioneaza corect vedeti ceva de genul asta: